Wc duguláselhárítás most:

Budapest egész területén, éjjel -nappal, ingyen szállunk ki, áraink pedig verhetetlenek! 7 nap garanciával!
Készpénz és utalási fizetési lehetőség nálunk! Utalás esetén, kérjük szólj előre nekünk!
ABC duguláselhárítás tisztességes áron logo
A gondoskodás lefolyóinknál is a rendszeres karbantartást, az eldugulást megelőző tisztítást, esetleg a vegyszeres kezelést jelenti. Használattól függően negyed-, vagy félévente tisztító mosást tarthatunk: vagy erős lúggal, vagy savval, amelyet állni hagyhatunk néhány órát a csőrendszerben, majd leöblítjük.

Érdemes ezt inkább este, a ritkább használat mellett lebonyolítani, csak a szellőztetésre vigyázzunk, mert – különösen a savak – mérgező gázokat fejlesztenek, amelyeket ki kell szellőztetni!
  • Wc-jének eldugulása valamilyen nagyobb, és szilárdabb anyag, esetleg tárgy miatt következhet be. Előfordul, hogy a felmosóvízzel kiöntött rongy, vagy a nagyobb mennyiségű ételmaradék, esetleg a csészébe esett illatosító-fertőtlenítő, netán gyermekjáték zárja el a WC-t.
  • Ilyenkor nem szabad "tovább erőltetni" a WC-pumpával a dugulást, mert az elakadt tárgyak kiszedhetetlenül mélyre kerülhetnek, amit csak bontással lehet megszüntetni! Ezért, ha saját maga "nem találja" az elzáródás okát, akkor hívjon szakembert!
  • Egyébként WC-jében rendszeresen használja vízkő- és zsírlerakódás ellen (a keres-kedelemben kapható) öblítőszereket!
  • Amennyiben a fenti házilagos karbantartások eredménytelenek, akkor hívnunk kell egy dugulás elhárító szakembert, mert a fali csőrendszer lehet eldugulva, amelynek "bolygatása" célszerszámokat és szaktudást igényel.
  • Egyébként is veszélyes állagúak az öreg 50-100 éves házak lefolyócsövei. Kilyukadhatnak, szétcsúszhatnak és akkor leáztathatják az alsóbb lakásokat is!
  • Ezért ilyen esetben inkább bízzuk szakemberre a szerelést!
A háztartásokban előforduló egyik leggyakoribb dugulási probléma a WC lefolyójának dugulása. Ennek számos oka lehet, melyeket az alábbiakban kifejtünk, kitérve a lehetséges házilagos megoldásokra is.

Wc dugulás megelőzése:

A legjobban akkor járunk, ha már a megelőzésnél kezdjük a problémamegoldást. Ez igen egyszerű – ne dobjunk a WC-be semmi olyat, amiben nem vagyunk száz százalékig biztosak, hogy gond nélkül átjut a lefolyócsövön. A szakemberek ugyanis a legtöbb esetben olyan dugulásokkal szembesülnek, melyeket a WC-be dobott, a csőben megakadó és azt elzáró idegen tárgyak okoznak. Ilyenek lehetnek példának okáért a pelenkák, WC-papír gurigák, a modern, le nem bomló törlőkendők, betétek, de akár az egyszerre a csőbe kerülő nagyobb mennyiségű WC-papír is. A szabály tehát egyszerű – amiről a legkisebb kétségünk is támad, azt inkább a kukába dobjuk.

Megeshet persze az is, hogy valamilyen lerakódás okozza a problémát – ez akkor fordulhat elő, ha rendszeresen öntünk pl. maradék zsiradékot a WC-be, amely előbb-utóbb elzárja azt. Ezt elkerülendő érdemes lehet havonta egyszer szódabikarbónával és ecettel, majd forró vízzel átmosni a lefolyót. Ezzel elkerülhetjük, hogy később a WC duguláselhárítás szükséges legyen.

Okozhatja a problémát az is, ha a WC nincs megfelelően kialakítva, tehát például a csövek nem jó szögben állnak vagy nem elég nagy keresztmetszetűek. Ez a legkevésbé szerencsés eset, mivel megoldásához mindenképpen van nem csak a szakember segítségére, de a bontásra is. Ezért érdemes az építésnél kiemelten odafigyelni a WC kialakítására.

Ha tehát mégis eldugul a WC, megpróbálkozhatunk saját magunk elhárítani a dugulást. Sajnos azonban lehetőségeink ebben az esetben leginkább a pumpa használatára korlátozódnak. Ha ennek használatával nem érünk el sikert, igen valószínűtlen, hogy akár a természetes anyagok (pl. szódabikarbóna, só, ecet, trisó), akár a boltokban kapható lefolyótisztítók segítségével sikerrel járunk, az egyszerű forró vizet pedig kár is erre pocsékolni. Ekkor tehát jöhet a szakember, aki kis szerencsével percek alatt leszámol a problémával a WC duguláselhárítás során.

Éjjel - nappal duguláselhárítás tisztességes áron Budapest-en.

Duguláselhárítás szolgáltatásaink:

Wc
duguláselhárítás

Lorem ipsum dolor sit amet, has ei ipsum scaevola deseruisse am sea facilisis.

Wc duguláselhárítás
kitchen

Mosdó duguláselhárítás

Lorem ipsum dolor sit amet, has ei ipsum scaevola deseruisse am sea facilisis.

Mosdó duguláselhárítás

Fürdőszoba duguláselhárítás

Lorem ipsum dolor sit amet, has ei ipsum scaevola deseruisse am sea facilisis.

Fürdőszoba duguláselhárítás
ABC duguláselhárítás tisztességes áron logo